Een positieve impact maken met je bedrijf: drie tips

Een positieve impact maken, betekenisvol ondernemen met je bedrijf: het wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Zeker voor millennials en generatie Z is het in hun carrière van grote waarde dat ze met hun werk bijdragen aan een mooiere wereld. Bovendien maakt het bedrijven niet alleen aantrekkelijker, maar ook succesvoller. Met een paar kleine aanpassingen in je bedrijf kun je al een grote stap zetten richting impactvol ondernemen.

Even een stap terug: wat is betekenisvol ondernemen eigenlijk? Impact maken klinkt behoorlijk vaag, maar betekent niets anders dan een positief verschil maken voor de toekomst van onze aarde – en ook jouw onderneming. Voor LEF Green staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet voor niets is onze missie: duurzame specialisten verbinden met bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Impact maken kan bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, diversiteit of werkgeluk. Maar hoe doe je dat dan? Wij hebben drie tips en een aantal voorbeelden op een rij gezet.

Investeer in nieuw en duurzaam talent voor een positieve impact

Als je mensen inzet op basis van hun kwaliteiten en ambities, creëer je meer werkgeluk binnen je bedrijf. Gelukkige werknemers werken met meer enthousiasme, zijn creatiever in het bedenken van oplossingen en blijven langer plakken. Binnen LEF Green maken wij gebruik van het curriculum future en de PPA-persoonlijkheidstest, waarmee we kijken naar de dromen, talenten en ambities van kandidaten. Op deze manier kunnen we kandidaten matchen aan passende vacatures van onze klanten. Kandidaten kunnen bovendien binnenkort meedoen aan onze Masterclass ‘Met LEF naar je eerste óf tweede baan’, waarin we ze klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Op deze manier maken we het ook voor hen gemakkelijker om de juiste baan te zoeken, zodat ze meer werkgeluk ervaren en een duurzamere match vinden binnen hun carrière. Daarnaast stimuleren we kandidaten om hun talenten in te zetten voor een duurzame baan. Op deze manier maakt LEF Green ook meer impact.

Werk met een non-profitorganisatie

Door met non-profitorganisaties samen te werken maak je niet alleen verschil, maar ervaren jouw medewerkers ook meer zingeving in hun werk. Wij vinden het belangrijk dat de bescherming van onze planeet hoog op de agenda staat. Daarom doneren wij aan Trees for All, sponsoren we de lokale wielerclub, werkt ons bedrijf papierloos, zijn we gehuisvest in een duurzaam kantoorpand, rijden we elektrisch (e-scooterauto of met het ov), werken we regelmatig thuis en doen we intakes virtueel. Het zijn een paar voorbeelden van kleine stappen die je kunt zetten richting duurzaam en betekenisvol ondernemen.

Stimuleer diversiteit en inclusiviteit

Om een werkelijke afspiegeling van de maatschappij te creëren, is het belangrijk om diversiteit en inclusiviteit te stimuleren op de werkvloer. Het is bewezen dat bedrijven die hier actief mee bezig zijn het financieel beter doen dan andere bedrijven. Niet alleen maak je meer impact, het is dus ook nog eens goed voor je business! Maar hoe pas je dit toe? Ben je bewust van je eigen (voor)oordelen en probeer deze opzij te zetten, hanteer ruimere criteria voor nieuw personeel en schrijf duidelijke en inclusieve vacatureteksten. Kijk bij het aannemen van nieuw talent naar mensen met verschillende achtergronden, leeftijden, geslacht, ervaring en kwaliteiten. Staar je niet blind op kwalificaties van iemands cv, maar kijk naar de talenten en vaardigheden van kandidaten. Bedrijven die diverser en inclusiever zijn, staan meer open voor nieuwe ideeën, wat hen flexibeler maakt om mee te bewegen met nieuwe trends en veranderingen. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan ook onze blog ‘Hoe zorg je voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer?’

Zo kun je een positieve impact maken met jouw bedrijf

Er zijn verschillende manieren om betekenisvol te ondernemen en impact te maken met jouw bedrijf. Onthoud: elke stap is er één, hoe klein of groots deze ook is. Alleen al iets simpels zoals het stoppen met papier printen kan een stap richting duurzamer ondernemen zijn. En als het gaat om duurzaam talent aannemen; daar kunnen wij je bij helpen. Op zoek naar een goede match? Neem dan contact met ons op!

Facebook
Email
LinkedIn