Wat kost een bureaurecruiter?

Wat kost het om een wervings- en selectiebureau zoals LEF Recruitment in te huren? Er is binnen onze branche regelmatig ophef over de tarieven, omdat niet alle professionals en bedrijven openheid van zaken geven. Bij LEF houden we van transparantie. Daarom zijn we eerlijk over onze tarieven en aanpak in onze Eigen Wijze. Eerder schreven we al een blog over het werk van een bureaurecruiter en nu gaan we verder in op de daarbij horende afspraken en kosten.

Er zijn verschillende tarieven, of in ons geval fees, mogelijk. We zijn als recruiters namelijk niet alleen in de vorm van bureaus te vinden. Er zijn ook recruiters in loondienst en actief als freelance professional. De laatste groep werkt met andere tarieven en verdienmodellen dan dat bureaus dat meestal doen. Omdat bureaurecruitment ons ding is, richten we ons met deze blog alleen op de fees (en de constructie daarachter) die wij hanteren.

Wat is een fee?

Wij werken bij LEF Recruitment met een bemiddelingsfee. Een fee is een afgesproken vergoeding voor een geleverde dienst, in ons geval dus een percentage van het bruto, fulltime jaarsalaris van de te plaatsen kandidaat. Een fixed fee is een vooraf bepaalde fee en niet afhankelijk van de hoogte van het salaris. Bij LEF Recruitment werken we standaard met een afgesproken percentage van het jaarsalaris en daarom richten we ons in deze blog enkel hierop. Wanneer onze relatie een fixed fee wenst, denken we daar graag over mee. 

Het bruto jaarsalaris

Onze fee berekenen we over het fulltime bruto jaarsalaris van de kandidaat. Dit salaris wordt berekend door het fulltime bruto maandsalaris te vermenigvuldigen met 12,96. Dit is het vaste salaris vermeerderd met de vakantietoeslag van 8%. Overige beloningen, zoals bijvoorbeeld bonussen, winstuitkeringen en andere emolumenten, worden in onze berekening van de fee niet meegenomen. Hieronder schetsen wij een voorbeeld met een fee van 19% van het bruto jaarsalaris. Onze huidige fee vind je gemakkelijk terug in onze Eigen Wijze.

Een voorbeeld ter illustratie:

Fulltime bruto maandsalaris: €3500

Fulltime bruto jaarsalaris: €3500 x 12,96 = €45.360 euro

De bemiddelingsfee: 19% van €45.360 = €8618,40

Deze rekensom kun je met de kennis van het bruto maandsalaris dus overal op toepassen. Op die manier weet je direct wat onze dienstverlening met betrekking tot bureaurecruitment kost. LEF Recruitment maakt samen met relaties afspraken over het factureren. Huidige relaties kiezen er bijvoorbeeld voor om de factuur in één keer te betalen of juist te kiezen voor een gespreide betaling. Wanneer er geen andere afspraken gemaakt zijn, wordt de fee gefactureerd na de eerste werkdag en is de proeftijd onze garantie.

Wij bouwen aan en streven naar duurzame relaties 

Daarom werken we bij LEF Recruitment met een staffel voor onze dienstverlening. Wij starten de samenwerking met onze relaties met een vaste fee. Wanneer LEF meerdere nieuwe collega’s aandraagt, kunnen er ook nieuwe afspraken gemaakt worden over de samenwerking. Denk hierbij aan een aangepaste fee of andere facturatiemomenten.

Inzetten van assessments

LEF Recruitment is gecertificeerd DISC-partner. Het DISC-model is een model waarbij de natuurlijke gedragsvoorkeur van een persoon gemeten wordt. Wij vinden de inzet van DISC belangrijk vanwege een duurzame match: op cultuur én op de functie. Een leidraad is om te ontdekken of een natuurlijke gedragsvoorkeur past binnen de taken van een bepaalde functie en daarmee ook aansluit op de heersende bedrijfscultuur van onze relatie.

Wanneer de match definitief is en onze relatie heeft voor deze kandidaat een DISC-test ingezet, zijn de kosten voor een rapport inbegrepen bij de fee die wij rekenen. Voor alle overige rapporten brengen wij een vast bedrag in rekening. Wij begeleiden dit proces van de afname van een test tot aan het bespreken van de resultaten graag. Zo verdiepen we niet alleen de selectieprocedure, maar leggen ook een goede basis voor de verdere begeleiding van een kandidaat.

Employer branding

We investeren bij LEF Recruitment veel in onze vind- en zichtbaarheid. Dat doen we in het kader van onze marketingstrategie, zodat kandidaten ons goed weten te vinden. Zo plaatsen we onze vacatures op verschillende jobboards. Daarnaast werken we met advertenties, content voor social media, sterke vacatureteksten en de inzet van videomarketing. Zo bieden wij binnen onze dienstverlening een extra mogelijkheid aan om tegen een vast bedrag een werken-bij video aan een vacature toe te voegen.

Tot zover het verdienmodel van LEF Recruitment voor onze dienstverlening. We vinden het belangrijk om transparant te zijn en openheid van zaken te bieden. Daarom hebben we deze blog geschreven. Wil je meer weten? Bekijk dan De Eigen Wijze van LEF. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.

Facebook
Email
LinkedIn