Werken met LEF Green? Draag bij aan een betere wereld dankzij Sustainable Development Goals!

We staan als samenleving op een keerpunt: grote uitdagingen komen ons tegemoet! Denk maar eens aan maatschappelijke vraagstukken zoals armoede, gelijkwaardigheid en klimaat. Het is belangrijk dat we deze uitdagingen met elkaar oplossen – dat kan ook alleen met elkaar. Daarom verbindt LEF Green werkzoekenden aan bedrijven die werken aan de wereld van morgen. Hiervoor kijken we naar de 17 Sustainable Development Goals die bepaald zijn vanuit de Verenigde Naties (VN).

In 2015 werd door alle lidstaten van de Verenigde Naties een voorstel aangenomen voor Duurzame Ontwikkeling 2030 Agenda. Dit werden de Sustainable Development Goals, met 17 doelen op het gebied van (sociaal) duurzame ontwikkelingen. Deze doelen vormen op die manier een blauwdruk voor vrede en welvaart, voor mens en planeet.

Wat we daarmee bereiken? Een verbetering van het menselijk leven en de bescherming van het milieu. Bij LEF Green hebben we als voorwaarde gesteld dat een relatie waar wij voor werven & selecteren, een bijdrage levert aan het behalen van een van deze 17 doelen.

Wat zijn de Sustainable Development Goals?

Verschillende categorieën op het gebied van sociaal duurzame ontwikkelingen zijn verdeeld over 17 doelen die de blauwdruk voor dit programma vormen. De doelen zijn:

 1. Beëindig armoede op elke plek ter wereld;
 2. Beëindig hongersnood, bereik volledige voedselveiligheid, verbeter de kwaliteit en stimuleer een duurzame landbouw;
 3. Zorg voor een gezond leven voor alle leeftijden en promoot een gezonde leefstijl;
 4. Zorg voor inclusief en rechtvaardig kwaliteitsonderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen;
 5. Bereik gendergelijkheid en machtig alle vrouwen en meisjes;
 6. Zorg voor beschikbaarheid en duurzaam beheer van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen;
 7. Zorg voor toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen;
 8. Bevorder duurzame, inclusieve en gezonde economische groei, volledige en productieve werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen;
 9. Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisatie en stimuleer innovatie;
 10. Verminder ongelijkheid binnen en tussen landen;
 11. Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam;
 12. Zorgen voor duurzame consumptie- en productiepatronen;
 13. Neem dringende maatregelen om klimaatverandering en de gevolgen ervan te bestrijden;
 14. Behoud en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen voor duurzame ontwikkeling;
 15. Beschermen, herstellen en duurzaam gebruik bevorderen van terrestrische ecosystemen, bossen duurzaam beheren, woestijnvorming bestrijden, landdegradatie stoppen en terugdraaien, en biodiversiteitsverlies stoppen;
 16. Bevorder vreedzame en inclusieve samenlevingen voor duurzame ontwikkeling, zorg voor toegang tot justitie voor iedereen en bouw effectieve, verantwoordelijke en inclusieve instellingen op alle niveaus;
 17. Versterk de middelen voor uitvoering en geef nieuw leven aan de Wereldwijde Samenwerking voor Duurzame Ontwikkeling.

Met welke bedrijven werken we samen?

Wil je met ons samenwerken? Dan is het belangrijk dat jouw organisatie bijdraagt aan het behalen van een van deze doelen. Het is onze missie om duurzame professionals te verbinden aan werkgevers die werken binnen de branches milieu, klimaat en energie. Om deze Sustainable Development Goals te behalen, hebben we alle werkgevers en professionals nodig die zich hiervoor willen inzetten.

Een duurzame wereld creëren we dus samen! Voordat je deze doelen kunt bereiken, heb je natuurlijk de juiste mensen nodig. Wij vinden, bereiken en binden jouw nieuwe collega door scherpe recruitment (marketing)acties en een strak ingericht proces. Met onze ludieke acties, fanatieke collega’s en eigenwijze adviezen zorgen we ervoor dat jij een collega vindt die écht bij jou past!

Voorbeelden van onze relaties

Tijd om daad bij woord te voegen en te laten zien wat we waard zijn. Wie zijn dan die relaties van LEF Green? Op onze pagina met relaties, vind je altijd een actuele versie van ons klantenbestand.

De impact van KiesZon

KiesZon bestaat sinds 2009 en realiseert zonnestroomsystemen, warmtepompinstallaties, isolatiemaatregelen, laadpleinen voor zakelijke toepassingen en laadpalen voor de particuliere klant. Voor KiesZon hebben wij een RPO-opdracht uitgevoerd waarbij we de invulling van vier vacatures mochten oppakken. RPO betekent Recruitment Process Outsourcing. Dat betekent dat je voor een vast bedrag per week, per vacature, gebruikmaakt van een recruitment team van LEF Green. Dit team bestaat uit een (senior) recruiter, sourcing specialist en recruitment marketeer die hun kwaliteit beschikbaar stellen voor de invulling van jouw vacatures.

De impact van Studio Verbinding

Studio Verbinding maakt de wereld een stukje mooier door het delen van praktische en duurzame mobiliteitsadviezen. Binnen het bedrijf maken zij ook een impact door het werkgeluk van de werknemers voorop te stellen. Voor Studio Verbinding nam onze videograaf Joost een werkenbij-video op om de sfeer, cultuur en collega’s visueel in beeld te brengen. Daarnaast werven we voor verschillende vacatures nieuwe collega’s.

De impact van Van der Velden

Bij Van der Velden werken ze hard om klanten te ontzorgen op het gebied van (afval)waterketen. Ze lossen storingen op, reinigen, inspecteren, vernieuwen en renoveren. Hier zijn ze trots op hun medewerkers, stimuleren hen tot groei én zijn zorgzaam wat betreft de fysieke en mentale gezondheid. Onze razende reporters gingen op bezoek om bij Van der Velden een aflevering op te nemen van onze 3 Minutes Inside-serie, naast de werving van collega’s voor verschillende vacatures.

Ben jij een werkgever met impact?

Het proces vullen we in volgens onze Eigen Wijze van LEF! Dit proces hebben we zorgvuldig vormgegeven aan de hand van onze jarenlange kennis en ervaring in het recruitment (en marketing) vak. Wij zien het recruitment proces namelijk starten vanaf het moment waarop de personeelsbehoefte ontstaat tot aan de eerste honderd dagen van de aanname. Tijdens elke stap die daartussen zit, zijn wij als LEF Green nauw betrokken bij jouw procedure(s).

Ben jij werkzaam bij een organisatie die werkt aan een van de Sustainable Development Goals? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan om te kijken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Facebook
Email
LinkedIn