Werving & Selectie

Bij LEF zijn wij ervan overtuigd dat een langdurige match tussen jouw nieuwe collega en jouw bedrijf alleen kan ontstaan wanneer jullie elkaar echt leren kennen. Laat dat nu exact onze Eigen Wijze zijn! Hieronder kun je lezen welke stappen wij nemen om dit te realiseren.

De vacature-intake

Het is duidelijk dat je op zoek bent naar een nieuwe collega. Je bent klaar om een vacature uit te zetten, maar wie zoek je nu eigenlijk écht? Wij staan klaar om bij jullie langs te komen, vragen te stellen en de vacature scherp te krijgen.

Opstellen persona

De volgende stap in het proces is het creëren van een persona. Dit helpt ons om duidelijk te definiëren wie we zoeken en vooral hoe we deze persoon kunnen bereiken en vinden. Op deze manier weten onze recruiters waar ze moeten zoeken en kunnen onze marketeers de vacature effectief promoten. 

Verzamelen beeldmateriaal

Zodra we een duidelijk beeld hebben van de ideale kandidaat, is het tijd om dit visueel te maken. We verzamelen beeldmateriaal dat perfect aansluit bij de cultuur en sfeer van jouw organisatie. We maken geen gebruik van standaardbeeldmateriaal en zijn expert in het creëren van toffe recruitment video’s met jouw collega’s in de hoofdrol.

Werving

Met deze sterke basis stellen we het wervingsprofiel op, oftewel de vacature. Deze wordt gepubliceerd op de LEF-website, diverse jobboards, vacaturebanken en in ons eigen netwerk. Op dat moment kan het wervingsproces van start gaan. Onze recruiters zijn goed getraind in het schrijven van vacatureteksten die perfect passen bij jouw organisatie. Daarnaast is het tijd om actief te starten met het benaderen van onze netwerken en het inzetten van search acties.

Marketingcampagnes

Onze recruiters en marketeers steken dagelijks de koppen bij elkaar om de openstaande vacatures te bespreken. Samen zetten ze de campagnes op, creëren ze content en bepalen ze de beste advertentiestrategie. Op deze manier krijgt iedere vacature de juiste aandacht en inzet van team LEF.

Werken-bij-pagina

Voor kandidaten is het steeds belangrijker om van tevoren al te weten bij wie ze komen werken. Daarom maken we een werken-bij pagina voor onze relaties. Hier vinden kandidaten jullie openstaande vacatures, een beschrijving van jullie bedrijfscultuur, ambities en quotes van collega’s. 

Referral recruitment

Onze marketeers leveren een kant-en-klare referral post aan die jullie collega’s kunnen delen op hun persoonlijke LinkedIn-account. Dit werkt altijd beter dan het delen van een bericht op de bedrijfspagina. Jouw collega’s zijn de beste ambassadeurs en daarom zetten wij ook hún netwerk in voor het vinden van jouw nieuwe collega.

Procedureplanning en bevestiging

Je ontvangt van onze recruiters een duidelijke planning en bevestiging van de procedure. Zo weet iedere betrokken partij in welke fase we ons bevinden en wat er nog op de planning staat. Door de regie hierin te nemen, kunnen we tijdig bijsturen en voldoen aan alle verwachtingen. 

Voorstellen kandidaten

De wervingsinspanningen hebben resultaat opgeleverd en we hebben de beste kandidaten geselecteerd. Onze recruiters stellen de kandidaten voor aan de hand van het curriculum future (cf) en hun LinkedIn-profiel. Zo krijg jij een goed beeld van waar ze nu staan, naartoe willen en waarom ze passen bij jouw organisatie. 

Gespreksronde

Nu is het tijd dat jullie kennis gaan maken met de door ons geselecteerde kandidaten. In deze selectieronde voeren jullie de gesprekken. In de procedureplanning hebben we al overlegd welke rol LEF hierin speelt. Is dit in de vorm van een assessment, de aanwezigheid bij één van de gesprekken, of iets anders?

(Omgekeerde) referenties

Bij LEF vinden referenties erg waardevol. Hiermee krijgen we bevestigt wat we tijdens de gesprekken hebben ervaren en kunnen we bij een vervolggesprek nog meer diepgang creëren. Dit onderdeel van het proces wordt geregeld door onze recruiters. Jij hoeft hierin dus niets te doen, behalve onze terugkoppeling afwachten. Daarnaast bieden wij onze kandidaten graag de mogelijkheid ook een referentie bij jou (hun nieuwe werkgever) na te trekken. Wat we hier precies mee bedoelen leggen we graag aan je uit. 

Vacature vervuld

Yes, er is een match! Jullie hebben een nieuwe collega. Er wordt een arbeidsvoorwaardelijk voorstel gedaan aan de kandidaat en bij acceptatie wordt de arbeidsrelatie beklonken. Uiteraard speelt LEF ook in deze fase een betrokken rol en geven we advies wanneer gewenst.

Inwerk advies

Iedere collega is uniek. Waar de één meer begeleiding nodig heeft, is de ander juist op zoek naar vrijheid. Wij geven bij LEF daarom gevraagd én ongevraagd advies over het inwerken van jouw nieuwe collega. Dit kunnen we doen aan de hand van de persoonlijke DISC. Afhankelijk van het persoonlijk profiel adviseren we je over een passende inwerkstrategie.

Evaluatie en aftersales

Wij blikken altijd terug op het proces dat we hebben doorlopen. Wat ging er goed? Wat kan er in het vervolg beter? En hoe kunnen we je op dit moment nog van dienst zijn? We kijken zowel terug als vooruit, om te bepalen wat jouw organisatie nodig heeft.

Onze fee

Wij werken op basis van no cure, no pay. Wel zo eerlijk en transparant. Vinden we jouw nieuwe collega toch niet? Dan betaal je ons niets. Wanneer we jouw nieuwe collega wél vinden berekenen we een fee van 19% (generalistische vacatures) of 22,5% (specialistische vacatures). De fee wordt berekend op basis van het fulltime bruto jaarsalaris.

Gespreide betaling

Je betaalt de fee in 3 gelijke delen. Na het zetten van de handtekening, na de start en na de proeftijd. Mocht de kandidaat niet door de proeftijd komen, dan vervalt het laatste deel.

Onze Eigen Wijze in jouw proces?

Neem dan contact met ons op en we plannen samen een afspraak in.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.