De kracht van een recruitment video

50% van de werkende mensen in Nederland is latent op zoek naar een baan. Dat betekent dat ze openstaan voor nieuw werk, maar daar wel geprikkeld voor moeten worden. Ze moeten overtuigd worden van jou als werkgever. Plaats je alleen vacatures, dan bereik je deze mensen niet. Zonde toch?

Om deze mensen toch te bereiken kun je een recruitment video inzetten. In deze video vertellen jouw eigen collega’s jullie werkgeversverhaal voor de camera. Hierin sta jij als werkgever centraal en niet de dienst of het product dat je verkoopt. Vaak zijn bedrijven zich niet eens bewust van de pluspunten van hun bedrijf, terwijl dit heel belangrijk kan zijn voor potentiële kandidaten.

Waarom een recruitment video?

  • Video's presteren beter dan tekst;

  • Het verbetert je online zichtbaarheid, ook op Google;

  • De kans om bedrijfscultuur te tonen;

  • Kansen om je authentieke verhaal te delen;

  • Het geeft sollicitanten een goed beeld van hun toekomstige werkplek.

Wist je dit al?

SEO BOOST

Je hebt 53x meer kans om je zoekmachine-ranking te verbeteren met video content op je website.

BOODSCHAP RETENTIE

Kijkers onthouden 95% van een videoboodschap ten opzichte van 10% van een tekst.

SOCIAL Engagement

Videocontent wordt 20x vaker gedeeld op LinkedIn dan andere content.

Jouw bedrijf in de schijnwerpers

Met een recruitment video breng je jouw bedrijf en vacatures letterlijk tot leven. De meest overtuigende beelden zijn de meest authentieke beelden. Het is dan ook niet nodig dat de collega’s iets voorbereiden, het mag lekker spontaan. Wij zijn experts in het comfortabel maken van jouw collega’s voor de camera, waardoor wij de beste quotes en verhalen vastleggen. 

Met behulp van gerichte vragen ontdekken wij waarom jouw collega’s graag bij jou werken. Deze pluspunten kunnen te maken hebben met werk, zoals een opleidingstraject of de sfeer op kantoor. Want wat voor de ene persoon een voordeel is kan voor iemand anders een afknapper zijn. Door al deze punten op de juiste manier te communiceren, filter je gelijk minder passende kandidaten eruit en trek je de juiste kandidaten aan. Een win-winsituatie, dus.

Laat je inspireren door onze relaties

Laat sollicitanten kennismaken met je bedrijf, de bedrijfscultuur en potentiële collega’s. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Bekijk hieronder de recruitment video’s van onze relaties.

Ontmoet onze videograaf Joost

Met zijn jarenlange ervaring, laat Joost onze werkgevers en hun unieke bedrijfscultuur stralen op het scherm. Zijn scherpe oog zorgt ervoor dat onze kandidaten een onmiskenbaar beeld krijgen van hun potentiële werkgevers en beantwoordt hij een cruciale vraag: Hoe is het om hier te werken? Naast zijn werk achter de camera vervult Joost ook de rol van recruiter bij ons zusterbedrijf, LEF Green.

Hoe het werkt

recruitment video

We beantwoorden telefonisch al jullie inhoudelijke vragen over de werken-bij video. Enthousiast? Dan prikken we meteen een datum.

Per e-mail ontvangen jullie het opnameplan zodat jullie precies weten wat we gaan doen tijdens de opnamedag.

Het is zo ver! Joost (Videograaf) en Elina (Recruiter & Marketeer) komen filmen. Dit duurt gemiddeld 2-3 uur.

Na het filmen gaat Joost aan de slag om een prachtige video te creëren die jullie verhaal en cultuur sterk neerzet.

We zetten de puntjes op de i en zorgen ervoor dat jullie 100% tevreden zijn met het resultaat.

Dit zeggen onze relaties

Wil jij een recruitment video?

Wij bieden verschillende mogelijkheden en denken graag met je mee. Laat je gegevens achter en we spreken elkaar binnen 24 uur. 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.